HomeBedrijfsinfoNieuwsActieAfgeleverd 2020ProgrammaOccasionsMagazijnPrivacyverklaringContact
Ons team
Bedrijfsgegevens
Contactformulier
Bedrijfsvideo
BedrijfsinfoDe geschiedenis van Latrago begint in 1963. Twee jonge mensen van verschillende smederijen vinden elkaar en willen samen hun vakkennis in een eigen bedrijf voortzetten. De locatie werd een loods in Kerspel-Goor.
Er werd voor de naam Latrago gekozen. LAndbouwmachines TRActoren GOor.

In eerste instantie werd begonnen met  verkoop en onderhoud van tractoren en landbouwmachines. Omdat de tractor het gezicht ging bepalen op de boerderij, groeide Latrago. Dat betekende meer personeel en een nieuw pand. Eind jaren zestig werd de loods in Kerspel-Goor verruild voor een nieuw te bouwen pand in Goor. Op het nieuwe industrieterrein “de Spechthorst “ was Latrago de eerste die er een pand realiseerde. Begin jaren zeventig kwam de opkomst van de professionele melkmachine en hiermee probeerden de heren voet aan de grond te krijgen. De handen werden flink uit de mouwen gestoken en in deze tak groeide ze uit tot een belangrijke melkmachine- leverancier. Een tweede hal op dezelfde locatie was toen het bewijs voor succes. Men wilde niet alles verkopen en daarom werd gekozen voor een aantal specifieke merken. In de tachtiger jaren kreeg het bedrijf dan ook enige dealerschappen toegewezen.Dit betekende dat ze de klanten nog beter konden ondersteunen met goede service en kennis. Goede keuzes zijn gemaakt, want de merken waar toen voor gekozen is, leiden nu nog steeds tot bekendheid in de wijde omgeving. De jaren negentig lieten zich kenmerken door voortdurende aanpassingen van het bedrijfsbeleid. Meegaan met de wensen van potentiële klanten stond hoog in het vaandel. Diverse aanpassingen in de organisatie, magazijn en werkplaats werden doorgevoerd. Door continue te streven naar kwaliteitsproducten in techniek en dienstverlening heeft Latrago de dealerschappen van diverse topmerken verworven en behouden.

De 21e eeuw zijn wij begonnen met de overname van een gerenommeerde tractor dealer uit Nijverdal. Door deze overname waren aanpassingen van verschillende gebouwen en uitbreiding op huidige locatie noodzakelijk. Dit alles heeft geresulteerd in een modern bedrijfspand, een functionele en overzichtelijke werkplaats, een mooie showroom en een goed gesorteerd magazijn.

De uitbreiding van de gebouwen bracht met zich mee dat we ook in staat waren grotere machines te onderhouden. De verkoop en technische mensen zijn er dan ook uitermate goed in geslaagd, mede dankzij een sterk merk en goede service, snel een mooi marktaandeel te verwerven in dit marktsegment.  Op vertrouwen kun je bouwen!

In 2015 is gekozen voor specialisatie in tractoren en machines. De melkmachine afdeling werd elders ondergebracht en er werd meer nadruk gelegd op de Case IH / Steyr tractoren en Krone machines. Door een overname in januari 2016 van een vertrouwde Case-IH en Krone dealer uit Laren Gld. hopen wij ons  nog meer te kunnen profileren met onze service en betrouwbaarheid.

Kijk verder op deze site en ontdek de producten en diensten waar wij u graag mee van dienst willen zijn.


 Copyright Latrago © 2020 HP